Sportactiviteit: dinsdag, 18 februari 2020
Rollebolle is een bewegingslandschap om de kleuters te laten experimenteren, imiteren,... en om allerlei vaardigheden en bewegingen uit te lokken. Door het gevarieerd aanbod van aantrekkelijk en uitnodigend wesco- spelmateriaal, is 'Rollebolle' een leerrijk speelparadijs. Onder begeleiding van de kleuterjuf bezoeken de kleuters een 10-tal speelhoeken. Daar worden ze uitgedaagd op evenwicht, behendigheid, coördinatie, en durf op één van de grote luchtstructuren. De activiteit wordt gestart en afgesloten met het rollebollelied.

Voorbereiding in de klas
Het project Rollebolle start op school. Het aanleren van het 'Rollebollelied en aan de hand van het themaverhaal 'Rollebolle in het onderwaterpretpark' maakt de kleuter kennis met de avonturen van Rollebolle.
1° Aanleren bewegingslied "Rollebolle"


Rollebolle is reeds jaren een begrip met het gekende bewegingslied.
2° Vertelboek: "Rollebolle in het onderwaterpretpark"
Een verhaal vol spanning en fantasie, is ontworpen voor 4- tot 6-jarige kleuters. Met hun nieuwe vriendjes ontdekken de kleuters dat alle zeebewoners samen bewegen, spelen en zingen met Rollebolle.
Dit boekje is een uitbreiding van het beweegproject Rollebolle: spreken, luisteren, tellen, begrijpen, bewegen en zingen komen aan bod.
Het was een superleuke voormiddag.

Juf. Lorena, Juf. Ann-Sofie, Juf. Wendy

Contact gegevens

Kleuterschool Meeswijk

Molenstraat 127

3630 Meeswijk (Maasmechelen)

Telefoon: +32(0)89/75 20 53

Email: info@kleuterschoolmeeswijk.be